Află mai multe despre Drumul de Glorie al Armatei Române

On-the-front-the-Queen-of-Romania-among-the-troops-and-staff (1)
100 ani de eroism
iunie 9, 2015
Show all

Află mai multe despre Drumul de Glorie al Armatei Române

194
Pentru a vizita satul Mărăști trebuie să mergeți pe DN 2L Tisita-Soveja, până în localitatea Răcoasa. Indicatoarele vă vor călăuzi spre Mausoleul Mărăști. Trebuie să știți, însă, că zona este deosebit de atractivă din punct de vedere turistic căci vă aflați pe două drumuri tematice renumite din Vrancea - ”Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial” și ”Drumul Podgoriilor Vrâncene”.

”Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial” începe din Focșani, în cartierul Sud fiind ridicat un monument în cinstea eroilor și continuă cu oprierea la Mausoleul Mărășești, situat pe DN 2, la intare în orașul Mărășești. După vizita Câmpului de luptă Mărăști, vizitatorul îndrăgostit de natură și de istorie trebuie să ajungă și la Soveja, localitate unde este cel mai ozonat aer din Europa, dar unde se găsește și Mausoleul Soveja. Tot aici există și un cimitir unde odihnesc eroi germani căzuți în Primul Război Mondial. Contactează-ne pentru detalii astfel încât să nu ratezi nici una din atracțiile turistice ale zonei.

Așadar vă invităm să vizitați mausoleele din Vrancea, ridicate în memoria eorilor căzuți în lupte în Primul Război Mondial. La intersecția DN 2 cu DN 2 L - drumul spre Soveja - mai este amplasat și Monumentul Victoriei. Tot pe DN 2 L se mai află amplasat un cimitir al eroilor germani care, de asemenea, poate reprezenta o atracție turistică în sine. Vizitatorii se pot opri, la ieșire din comuna Străoane, și la Monumentul Ecaterinei Teodoroiu. Pe placa din marmură se află inscriţia „Pe aceste locuri a căzut eroic în luptele pentru apărarea Patriei, la 22 august 1917, sublocotenentul Ecaterina Teodoroiu"

Lasă un răspuns