Mărăşti: Gest emoţionant al Ambasadorului Marii Britanii

On-the-front-the-Queen-of-Romania-among-the-troops-and-staff (1)
100 ani de eroism
iunie 9, 2015
_MG_6959 net
In memoriam…eroilor de la Mărăşti
iulie 21, 2015
Show all

Mărăşti: Gest emoţionant al Ambasadorului Marii Britanii

sarcofag-averescu

Website-ul marasti100.ro a atras atenţia ziariştilor de la Monitorul de Vrancea, care au vizitat, pe 15 iulie 2015, Mausoleul Mărăşti. Vă invităm să citiţi articolul complet dând click aici:  „Gest emoţionant al Ambasadorului Marii Britanii, la sarcofagul mareşalului Averescu de la Mărăşti”

În altă ordine de idei, este bine de ştiut faptul că Primăria Răcoasa, în parteneriat cu administraţia judeţeană va organiza luni, 20 iulie, de la orele 17.00, un eveniment omagial, dedicat eroilor care au luptat, în urmă cu 98 de ani, pe Câmpul de Luptă Mărăşti. În programul manifestării se află atât o ceremonie militară cât şi un recital de muzică clasică. Este un omagiu adus eroilor care şi-au pierdut viaţa la Mărăşti în prima mare bătălie câştigată de Armata Română.

Pe 22 iulie (9 iulie stil vechi) 1917, la Mărăşti, a început atacul Armatei a II-a, condusă de Mareşalul Alexandru Averescu. Această bătălie avea să schimbe cursul Primului Război Mondial. Istoricii spun că „fără Mărăşti nu ar fi existat Mărăşeşti“, căci luptele de la Mărăşti au adus primele victorii pentru Armata Română în Primul Război Mondial. Au fost zece zile de lupte în care şi-au pierdut viaţa 1.469 de soldaţi români, iar alţi 3052 au fost răniţi.

Pe 20 iulie vă invităm şi vă aşteptăm în satul Mărăşti şi să fiţi alături de noi la manifestările prilejuite de omagierea eroilor.

 

Lasă un răspuns